Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Προαγωγή Υγείας «Σεξουαλική Αγωγή – Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα».

           Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Προαγωγής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (Ο.Π.Υ.Ι.Π.Κ.) υλοποίησαν στις 4/5/2022 και 5/5/2022 ενημερωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο σχολείο μας ΕΝΕΕΓΥΛ Ηρακλείου με τίτλο: «Προαγωγή Υγείας – Σεξουαλική Αγωγή – Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα  να κατανοήσουν θέματα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης και να εμπλακούν σε διάλογο. Η επιλογή των μαθητών έγινε από τους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και τις Νοσηλεύτριες του σχολείου μας.

Οι μαθητές μας αφού παρακολούθησαν με ενθουσιασμό την παρουσίαση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής και ενημερώθηκαν για θέματα αντισύλληψης, προστασίας από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, σωστής χρήσης προφυλακτικού και ανάληψης προσωπικής ευθύνης όσον αφορά σε θέματα προσωπικής και δημόσιας υγείας έθεσαν τις δικές τους απορίες και προβληματισμούς σχετικά με τα θέματα που αναφέρθηκαν.

Ευχαριστούμε θερμά:

τον κ. Χρήστο Λιονή, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

την κ. Σαβουλίδη Αικατερίνη, επιστημονική συνεργάτιδα της Ιατρικής Σχολής, κατόχου μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία και συντονίστρια του συγκεκριμένου προγράμματος

την κ. Σκιαδά Δέσποινα, διοργανώτρια της Ομάδας Προαγωγής Υγείας

και τις προπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Ιατρικής, ειδικά εκπαιδευμένες σε αντικείμενα αγωγής υγείας, Κωνσταντινίδη Μαρία, Μαλιάτσου Χριστίνα και Ψυλιά Μαγδαλινή.