Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Επιμόρφωση μαθητών Δ' λυκείου για σχολές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ

         Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 το σχολείο μας      είχε   την τιμή να υποδεχτεί τον κύριο                 Δημήτριο Σαμψωνίδη , Σύμβουλο                          Επαγγελματικού      Προσανατολισμού.  

        Ο κύριος Σαμψωνίδης μίλησε στους μαθητές      της   Δ’ Τάξης του Λυκείου για το σύστημα             εισαγωγής   στο Πανεπιστήμιο, για το σχολικό        έτος 2021-   2022. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την Ε.Β.Ε. (Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), τις βάσεις της περυσινής χρονιάς στα τμήματα του τομέα τους, τις σχολές τις οποίες μπορούν να επιλέξουν κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, τις επαγγελματικές προοπτικές των σχολών τους, τις  επιλογές που έχουν μετά το Λύκειο και πολλά ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά θέματα.

Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του κυρίου Σαμψωνίδη, διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους και έμαθαν τι μπορούν να κάνουν μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Την επιμόρφωση επιμελήθηκε η κυρία Φραγκάκη Χριστίνα, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ηρακλείου , με την πολύτιμη συμβολή της κυρίας Σακελάρη Έλενας, διευθύντριας της σχολικής μονάδας και την τεχνική υποστήριξη του κυρίου Μεϊμαράκη Θοδωρή, καθηγητή Πληροφορικής στο σχολείο. 

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ηρακλείου,  ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Σαμψωνίδη για το χρόνο του και τις πολύτιμες πληροφορίες που παρείχε στους μαθητές/τριες μας.