Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Με θάρρος και τόλμη!

Ακόμα μία σχολική χρονιά για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Ηρακλείου, τελείωσε με τον πιο όμορφο τρόπο. Σκοπός του σχολείου μας δεν είναι μόνο η εκπαίδευση των μαθητών μέσω της τυπικής εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς επίσης και η μάθηση μέσα από το Αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά και ενθάρρυνση των μαθητών μας για συμμετοχή σε δράσεις και διαγωνισμούς με σκοπό την αλληλεπίδραση και τη συμπερίληψη.


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό: Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες. Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές/τριες όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Βασική επιδίωξή του ήταν να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Το σχολείο μας, συμμετείχε σε δύο κατηγορίες του διαγωνισμού: Project με τίτλο: «Κυπριακό: Η φωνή μου, η φωνή μας, οι φωνές μας: Οι χαρταετοί της Ειρήνης» και Ιστοσελίδα, με τίτλο: «Κυπρίων Γεύσεις: Κύπρος – Κρήτη: Από το Χτες στο Σήμερα, με γεύσεις μνήμης!», σε σύμπραξη με άλλα σχολεία Ελλάδας και Κύπρου.

Και στις δύο κατηγορίες, το σχολείο μας απέσπασε το 1ο Βραβείο στις Συμπράξεις Δευτεροβάθμιας.

Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές από τον τομέα Πληροφορικής: Μαρία Μ., Μαρίνα Σ., Φωτεινός Τ.

https://kypriwngeyseis.wordpress.com/

https://youtu.be/FfBu3-TlgBE?si=e3X1P3uwDG9RVvyh

Την Τρίτη 21 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Λευκωσία), η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 235 σχολικές μονάδες και περίπου 11.500 μαθητές/τριες:

106 από την Κύπρο

121 από την Ελλάδα

8 από την Ομογένεια (Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Αυστραλία)

126 από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση

109 από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Υποβλήθηκαν συνολικά 1058 μαθητικές δημιουργίες:

36 διηγήματα

680 εικαστικά έργα (ζωγραφιές, αφίσες, σκίτσα, τρισδιάστατες κατασκευές)

32 εφημερίδες

32 παραμύθια

98 ταινίες (σποτ, μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης)

116 πρότζεκτ

20 ιστοσελίδες

44 μουσικές συνθέσεις

Τα κριτήρια αξιολόγησης των έργων αφορούν:

-στη συνάφεια των μαθητικών δημιουργιών με το θέμα του διαγωνισμού

-στην αρτιότητα των μαθητικών έργων

-στα μηνύματα των δημιουργών

-στην πρωτοτυπία

-στην τήρηση των ειδικών όρων της προκήρυξης

-στη συμμετοχή των μαθητών

-στην ποιότητα του υποβληθέντος έργου: εικαστική (για τα εικαστικά έργα) ή φιλολογική (για τα λογοτεχνικά έργα) ή οπτικοακουστική (για τις ταινίες, τις μουσικές συνθέσεις και τις ψηφιακές δημιουργίες)

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Σακελλάρη Ελένη ΠΕ04.01

Κασαπάκη Αριάδνη ΠΕ08

Πλεξουσάκη Ελένη ΠΕ86

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους συναδέλφους με τους οποίους συμπράξαμε!