Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης 9.2.2024

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, τα τμήματα Β1 & Δ1 Πληροφορικής πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος e-twinning:    
"Σκέψου, Σχεδίασε, Κατασκεύασε:
Η τέχνη της δημιουργίας με 3D εκτυπωτή".

Την επίσκεψη διοργάνωσε ο Υπεύθυνος Τομέα Πληροφορικής & Γεωπονίας Μεϊμαράκης Θεόδωρος (ΠΕ86) και συνόδευσαν η Σακελλάρη Ελένη (ΠΕ04.01) Διευθύντρια και η  ΠΛεξουσάκη Ελένη (ΠΕ86) οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης ευχαριστούμε την Φραγκάκη Χριστίνα Υπεύθυνη ΣΕΠ για την συνδρομή της στην επίσκεψη μας.

Κατά την άφιξή μας, τους μαθητές και συνοδούς υποδέχτηκε η κα. Ελευθερία Τζανάκη, η οποία μας ξενάγησε στους χώρους της βιβλιοθήκης. Ξεκινήσαμε από το αναγνωστήριο, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους κανόνες λειτουργίας και τους διαθέσιμους πόρους και στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την αίθουσα υπολογιστών, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυνατότητες ηλεκτρονικής αναζήτησης συγγραμμάτων και πληροφοριών.

Ακολούθησε ένα διαδραστικό παιχνίδι με ερωτήσεις στο Kahoot! που αφορούσαν στην λειτουργία της βιβλιοθήκης. Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους, επιδεικνύοντας γνώσεις και ομαδικότητα.

Στο δεύτερο μέρος της επίσκεψής μας, ξεναγηθήκαμε στον κόσμο της 3D εκτύπωσης. Εκεί, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την τεχνολογία 3D εκτύπωσης και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά 3D εκτυπωτές σε λειτουργία.

Τέλος, επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ιατρικής, όπου οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία της ιατρικής, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Είδαν ιατρικά εργαλεία και όργανα, χειρουργικά αντικείμενα και σκελετούς. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν φυτά και έντομα στο μικροσκόπιο.

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Ελευθερία Τζανάκη και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και το προσωπικό του Μουσείου Ιατρικής, για την άψογη φιλοξενία και την ενημερωτική ξενάγηση.

Φωτογραφίες από την εκπαιδευτική επίσκεψη: