Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Εφαρμογές για έξυπνα κινητά με το MIT App Inventor!

Την πρώτη τους εφαρμογή για έξυπνα κινητά & φορητούς υπολογιστές (tablet) δημιούργησαν οι μαθητές του τμήματος Δ1 του τομέα πληροφορικής, στα πλαίσια του μαθήματος "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών"! 

Ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της εφαρμογής πραγματοποιήθηκαν στο ολοκληρωμένο προγραμματιστικό περιβάλλον του ΜΙΤ App Inventor που παρέχεται απο την Google.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της εφαρμογής απαιτήθηκαν τουλάχιστον 10 διδακτικές ώρες και αρκετή υπομονή καθώς η γλώσσα του περιβάλλοντος ΜΙΤ είναι η Αγγλική. Ωστόσο οι μαθητές του τμήματος Δ1 του Τομέα  Πληροφορικής, με αρκετό ενθουσιασμό, επιμονή και ενθάρρυνση από τους εκπαιδευτικούς μας, ξεδίπλωσαν το κρυφό τους ταλέντο στον προγραμματισμό! 

H εφαρμογή, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε κινητές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ζωγραφίσει με τα δάκτυλά στην οθόνη επιλέγοντας ένα χρώμα από μια παλέτα στο επάνω μέρος της οθόνης. Επίσης ο χρήστης μπορεί να βγάλει μία φωτογραφία χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής του, να ζωγραφίσει επάνω της και στη συνέχεια να τη μοιραστεί, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενσωματώνει τεχνολογίες αισθητήρων επιτάχυνσης, αναπαραγωγής ήχου και αποστολής δεδομένων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Υπεύθυνος καθηγητής: Μεϊμαράκης Θ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας πατώντας εδώ: ζωγραφική.apk 

ή να σκανάρετε με την κάμερα του κινητού σας το qrcode.

Για να την εγκαταστήσετε θα πρέπει να επιτρέψετε την εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτους (εκτός playstore).