Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Διδακτική επίσκεψη των τμημάτων της Α&Β Γυμ. και Α Λυκείου στο 1ο ΕΚΦΕ

Την Τετάρτη 12/02/20 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων της Α και Β Γυμνασίου και Α Λυκείου στο  1ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ηρακλείου.
Τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) ανήκουν στις υποστηρικτές δομές της δημόσιας Εκπαίδευσης. Είναι κέντρα έρευνας, τεχνικής και παιδαγωγικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων των  Φυσικών Επιστημών.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση πειραμάτων Φυσικής και Χημείας για την επίτευξη βιωματικής μάθησης με τους μαθητές/τριες  των τμημάτων. Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα πιο οικείο και διασκεδαστικό τρόπο με αρχές και εφαρμογές της επιστήμης. Γνωρίζουν με τις αισθήσεις, συμμετέχουν και απολαμβάνουν χωρίς την πίεση να επιτύχουν την πλήρη κατανόηση δυσνόητων εννοιών τα αποτελέσματα βασικών νόμων και ιδιοτήτων. Οι μαθητές απόλαυσαν και συμμετείχαν ενεργά σε πειράματα φυσικής και χημείας όπως πειράματα συντονισμού με εκκρεμές, ηλεκτρογαργάλημα , αποχρωματισμός διαλυμάτων οξέων-βάσεων με δείκτες, προσομοίωση εκτόξευσης πυραύλων και παίξαμε με τα φωτόσπαθα που δημιουργήσαμε….
Επίσης γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με ένα εργαστηριακό χώρο, τα εργαστηριακά όργανα και διατάξεις που χρησιμοποιηθούν καθημερινά επιστήμονες.
Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο του 1ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου  κ. Αστρινό Τσουτσουδάκη για τη φιλοξενία στο χώρο του ΕΚΦΕ, για την υποστήριξη και τη μετάδοση γνώσεων στη θεματική των φυσικών επιστημών.