Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση της Διευθύντριας του σχολείου μας με τον κ. Νικόλαο Αγγελάκη

Η Διευθύντρια του ΕΝΕΕΓΥΛ συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς κ. Νικόλαο Αγγελάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τα σοβαρά θέματα που αφορούν στις υποδομές αλλά και στη λειτουργία του σχολείου μας. Ο ίδιος αναφέρει: 

 "Με την Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου κα. Έλενα Σακελλάρη είχαμε σήμερα μια εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ειδικού αυτού σχολείου. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιουσίας κα. Κατερίνα Φωστιέρη.

Αναδείχθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο στα επίπεδα των υποδομών και της λειτουργικότητάς του και θέσαμε τις βάσεις για την εξεύρεση λύσεων τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό πλαίσιο.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συντήρησης Σχολικών και Δημοτικών Κτιρίων καθώς και με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τα επείγοντα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιουσίας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου.
Τέλος, συμφωνήσαμε σε μια νέα συνάντηση, στο χώρο του σχολείου αυτή τη φορά, την ερχόμενη Τρίτη, για να δούμε από κοντά τα προβλήματα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου είναι μία από τις μεγαλύτερες μονάδες Ειδικής Αγωγής της Κρήτης, με περισσότερους από 100 μαθητές που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αλλά και από χωριά που ανήκουν στο νομό Ηρακλείου.
Όπως διαβάζω στο προφίλ του σχολείου, "παρέχει στους μαθητές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τις σπουδές τους Απολυτήριο Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας. Το σχολείο διαθέτει 5 Ειδικότητες σε 2 διαφορετικούς τομείς, στον Τομέα Πληροφορικής και στον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, ενώ οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και να συνεχίσουν περαιτέρω τις σπουδές τους. Επίσης, μπορούν με το Απολυτήριό τους να εγγραφούν σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ της επιλογής τους. Στο σχολείο διεξάγονται ένα μεγάλο εύρος από μαθήματα γενικής παιδείας, μαθήματα ειδικότητας και εργαστήρια, ενώ παράλληλα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού και κοινωνικού του έργου συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά, Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά και Προγράμματα Αγωγής Υγείας.
Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο σχολείο είναι κυρίως μόνιμοι, οργανικά τοποθετημένοι στη σχολική μονάδα και με πολυετή υπηρεσία. Μέσα από την διδακτική διαδικασία αλλά και την συμμετοχή τους σε δράσεις εντός και εκτός σχολείου προάγουν την κοινωνικοποίηση των μαθητών, τις ηθικές αξίες, την διεθνοποίηση του σχολείου, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και τον πολιτισμό".
Ελπίζω να πάνε όλα κατ' ευχήν και να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι ένα σχολείο αντάξιο των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών του."

Τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και περιμένουμε την συνάντησης της Τρίτης με αγωνία!