Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Διδασκόντων προς όλους τους φορείς

Στις 6 Φεβρουαρίου 2019 και επιστρέφοντας από εκδρομή στο σχολείο μας, βρήκαμε τη βορινή πλευρα, πλήμμυρισμἑνη με νερα να καλύπτουν το δάπεδο και τα ταβανια να σταζουν πανω σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πολὐμπριζα. Το συγκεκριμενο συμβάν στάθηκε η αφορμή για εμας για να προχωρήσουμε σε μια σειρα ιςινητοποιήσεων προκειμενου να αναδείξουμε τα προβλήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινα, τόσο εμείς όσο και οι μαθητές μας επιδιώκοντας ταυτόχρονα την επίλυσή τους.

Πέρα από σοβαρά προβλήματα υποδομής που υπάρχουν στο σχολείο μας, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα πάνω από το οποίο η Πολιτεία θα έπρεπε να εγκύψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αντιμετωπίζουμε επιπρόσθετα προβλήματα χωρητικότητας, καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μαθητών. Χαρακτηριστικά την τελευταία δεκαετία αριθμός των μαθητών μας έχει υπερ-τριπλασιαστεί, ωστόσο μαθητές και διδακτικό προσωπικό παραμένουν σε ένα ακατάλληλο κτήριο που υποτίθεται πως αποτελούσε προσωρινή λύση στέγασης.





Καλούμε εδὡ και τὡρα τους θεσμοθετημἑνους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν αμεσα τα κονδύλια για την αμεση ειτίλυση του ιστηριακού προβλήματος βαζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών. Βοηθήστε μας από τη θέση σας να δώσουμε επιτέλους την αίσθηση στα παιδια μας ότι φοιτούν σε ένα σχολείο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης μας και ότι δεν είναι "τα παιδια ενός κατὡτερου Θεού».

Απαιτούμε για τους μαθητές μας τις καλύτερες δυνατές υποδομές και για εμας τα καλύτερα μεσα, ὡστε να τους παρέχουμε απρόσκοπτα την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.»