Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη του Σχολείου μας στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και τη στήριξη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού Κρήτης 2017 την προηγούμενη εβδομάδα στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου.
Η διοργάνωση έχει σκοπό να μεταφέρει το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης»

σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειας ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

Σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή το παρόν έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας που επισκέφτηκαν το Παγκρήτιο Στάδιο την Τετάρτη 18/10/2017. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα ολυμπιακά αθλήματα αλλά και να συμμετάσχουν στα παραολυμπιακά αθλήματα Μπότσια (Boccia), Βόλεϊ καθιστών (Sitting Volley), Γκόλμπολ (GoalBall) καθώς και στην ποδηλασία σε διπλό ποδήλατο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και τα εργαστήρια που λειτουργούσαν παράλληλα με τις αθλητικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Εργαστήρια ψηφιδωτού, ζωγραφικής, ενδύματος, περιβαλλοντικών παιχνιδιών, αερομοντελισμού κ.ά. στα περισσότερα από τα οποία όμως η συμμετοχή δεν ήταν εύκολη λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών/μαθητών.